پنجشنبه 9 فروردين 1403
امروز

وب سایت اطلاع رسانی چترود

منو
google
جستجو -مجموعه ها
جستجو - تماس ها
جستجو - محتوا
جستجو - خبرخوان ها
جستجو - وب لینک ها
پای دردِ دل شما

پای دردِ دل شما

در این بخش شما می توانید درد دل ها ، شکایات ، انتقادات و قدردانی های خود را ...

سخن مدیر

سخن مدیر

دوستانی که در بخش چترود اقامت دارند می توانند با ارسال تاریخچه ...

خبرنامه پیامکی

خبرنامه پیامکی

با عضویت در خبرنامه پیامکی برنامه ها و اطلاعیه های سایت و شهر چترود ...

نظر سنجی

نظر سنجی

نظرات شما در بهبود سطح کیفی و عملکرد سایت بسیار مهم است.

یاقوت سرخ در چنگال بی‌آبی

  • نگارش یافته توسط مدیر سایت
انار چترود
چترود یکی از مهمترین قطب‌های تولید انار سیاه در کشور محسوب می‌شود یاقوت‌هایی که به دلیل خشکسالی و شیوع آفت هم اکنون کمتر یافت می‌شوند و در مقابل کشاورزان یا به شهرهای بزرگ مهاجرت می‌کنند و یا باغ‌های انار خشکیده را به باغ پسته تبدیل می‌کنند.
کرمان علی‌رغم خشکسالی 18 ساله یکی از مهمترین استانهای کشور در زمینه تولید محصولات مختلف کشاورزی است یک سوم باغ‌های کشور در این استان قرار گرفته است و گسترده قابل توجهی از دشتهای استان زیر کشت انواع محصولات کشاورزی قرار دارد در کنار مزارع گسترده جالیزی در جنوب کرمان در شمال استان با وجود خشکسالی مردمان کویر با احداث قنات از دیر باز به کشاورزی مشغول بوده اند و وجود قنات‌های با قدمت بیش از هزار سال نشانگر تلاش کویر نشینان حاشیه کویر لوت برای تداوم حیات در این منطقه است.
در نزدیکی شهر کرمان شهری وجود دارد که به آن انارستان کویر می گویند؛ شهر چترود به باغهای گسترده پسته و انارستانهای گسترده اش شهرت دارد و انار این منطقه به دلیل ارگانیک بودن و شرایط خاص آب و هوایی با کیفیت بسیار بالا تولید می شود و به ویژه انار سیاه و بی دانه این شهر از جایگاه قابل توجهی در بازار محصولات کشاورزی برخوردار است.
بیش از نیمی از باغهای انارستان کرمان خشک شده اسن اما خشکسالی و شیوع آفتهای گسترده در انارستان کرمان بیش از نیمی از باغهای این منطقه را خشک کرده و از بین برده است.
در سال جاری به دلیل بی آبی شدید و خشک شدن تعداد قابل توجهی از قناتهای اطراف شهر چترود باغهای انار این شهر شاهد افت شدید تولید محصول هستند و از سوی دیگر کشاورزان به دلیل به صرفه نبودن تولید انار در مقابل پسته باغهای انار را می خشکانند و به باغ پسته تبدیل می کنند و رفته رفته از میران سطح زیر کشت محصول کاسته می شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کرمان اظهارداشت: چترود یکی از با کیفیت ترین مراکز تولید انار در کشور محسوب می شود و این میوه کاملا ایرانی به دلیل شرایط اقلیمی خاص شهر چترود از کیفیت بی نظیری برخوردار است به طوریکه از بازار منحصر به فردی برخوردار است.
بیژن افضلی گفت: پیش‌بینی می‌کنیم در سال جاری سه هزار تن از این محصول درجه یک وارد بازار شود و بخشی از نیاز بازار داخلی را تامین کند.
وی خشکسالی را مهمترین مشکل تولید این محصول در استان کرمان دانست و افزود: عدم بارندگی مناسب موجب کاهش سطح آبدهی منابع آبی و به خصوص قناتهای اطراف این شهر شده است و به همین دلیل سطح زیر کشت دچار تغییراتی شده است.
افضلی ادامه داد: هم اکنون از هر هکتار 10 تن محصول برداشت می شود و فصل برداشت در باغهای انار در این شهر آغاز شده است و بخش قابل توجهی از نیروی کار در این بخش در حال فعالیت هستند.


صادرات انار به کشورهای عربی

وی همچنین بیان کرد: بخشی از این محصول به استانهای دیگر و کشورهای عربی نیز ارسال می‌شود اما دلیل خشکسالی میزان صادرات محصول کاهش یافته‌است.
وی ادامه داد: هم اکنون برداشت پسته نیز در این منطقه در حال انجام است و انار و پسته از مهمترین تولیدات این منطقه محسوب می‌شود.
افضلی گفت: چترود بزرگترین تولید کننده محصول انار استان محسوب می‌شود و حفظ و حمایت از این محصول و کشاورزان حیاتی است.
این مسئول افزود: یکی از آفت‌هایی که موجب کاهش تولید این محصول می‌شود کرم گلوگاه است که محصول را می خشکاند و به کشاورزان خسارات فراوانی وارد کرده است.
وی ادامه داد: همکاری با کارشناسان کشاورزی برای کنترل این افت ضروری است.
وی انار سیاه و بی دانه را از مهمترین گونه های با کیفیت انار در چترود دانست و از کشاورزان خواست در راستای بهبوبد وضعیت باغهای انار این شهر اقدام کنند.

کرم گلوگاه آفت انار چترود

کرم گلوگاه مهمترین دلیل کاهش سطح زیر کشت محصول

محمد اسماعیلی، کارشناس گیاه پزشکی از خسارات بالای آفت کرم گلوگاه به باغهای انار چترود خبر می دهد و می گوید: طبق بررسی هایی که صورت گرفته است این آفات یکی از دلایل اصلی کاهش شدید سطح زیر کشت محصول انار رد منطقه چترود است.
وی افزود: این آفت در استان‌های مجاور استان کرمان نیز دیده می شود اما خشکسالی و کمبود شدید آب یکی دیگر از دلایل اصلی ضعیف شدن درختان و گسترش این آفت در باغهای انار است.
اسماعیلی ادامه داد: باید از کشاورزان برای مقابله با این آفت حمایت لازم صورت گیرد ضمن اینکه بسیاری از کشاورزان نیز با توجه به قیمت بالای پسته ترجیح می دهند باغ‌های انار را خشک و به پسته تبدیل کنند و بیشترین سود را ببرند.

وی مجموع سرمایه در گردش صنعت تولید انار در چترود را طبق گفته مسئولان حدود 4 میلیارد تومان به صورت سالانه دانست و افزود: تولید انار در فرهنگ و رسوم مردم چترود ریشه دارد و بخش قابل توجهی از محصول این منطقه در خانه های سنتی مردم چترود به رب انار تبدیل می شود و به بازار مصرف راه می یابد اما تا کنون هیچ گونه سرمایه گذاری صنعتی برای تولید فرآورده های انار و بسته بندی صحیح محصول صورت نگرفته است.
وی در خصوص آفت کرم گلوگاه گفت: متاسفانه این آفت در هر سال چهار نسل عوض می کند و به همین دلیل شیوع آفت گسترده است و خسارات بسیاری را هم به جا می گذارد.
وی گفت: برای مبارزه با این آفت پس از برداشت محصول از باغهای میوه کشاورزان باید از نگاه داشتن میوه های بی کیفیت بر روی شاخه ها جلوگیری کنند زیرا لارو این آفت در میوه محصول زندگی و رشد می کند به همین دلیل باید کلیه محصول باقیمانده در باغها برداشت شود و حتی اجازه باقیماندن میوه های پا درختی را هم نباید داد و با جمع اوری دستی زمینه تکثیر آفت را از بین می بریم.
اسماعیلی توزیع زنبور زنبور پارازيتوئيدتخم برای مقابله با این محصول را بسیار قابل توجه دانست که اگر به صورت تلفیقی انجام شود بازدهی بیشتری خواهد داشت.
یکی از فعالان تولید انار در چترود با انتقاد از عدم حمایت مسئولان از تولید کنندگان انار گفت: هم اکنون در مقایسه با سال‌های گذشته شاهد کاهش شدید سطح زیر کشت باغهای انار هستیم بطوریکه به خصوص در جنوب شهر بخش‌های قابل توجهی از انارستان‌ها خشک شده‌اند و کاهشی معادل 50 درصد را شاهد هستیم.


باغ‌های انار چترود به خاطره تبدیل می‌شوند

حمید ناظمی افزود: شهر چترود که در گذشته از مهمترین منابع آبی منطقه برخوردار بود با کمبود بسیار شدید آب مواجه است و منابع موجود نیز بیشتر در باغهای پسته مصرف می‌شود که آبیاری هم در اکثر موارد به صورت سنتی انجام می شود که موجب هدر رفت آبهای موجود می شود.
وی گفت: متاسفانه شاهد خشک شدن بسیاری از باغها هستیم و در صورت تداوم وضع موجود آینده تولید این محصول با مزیت اقتصادی و کیفیت بالا در چترود به خاطره تبدیل می شود.
وی افزود: تا کنون اقدامی اساسی برای کنترل این آفت صورت نگرفته است و این آفت به صورت تدریجی در باغ‌ها گسترش یافته است و خسارتهای هنگفتی را به جا گذاشته است به همین دلیل ریسک تولید انار در چترود برای کشاورزان بالا رفته است.
ناظمی از عدم وجود صنایع بالادستی تولید انار در منطقه خبر داد و گفت: رب انار به صورت دستی در خانه ها به وسیله زنان محلی تولید می شود و از ارزش ریالی بالایی برخوردار است اما تا کنون سرمایه گذاری برای بسته بندی و تولید این محصول به صورت مکانیزه صورت نگرفته است.

 

تهیه کننده: اسما محمودی از خبرگزاری مهر

دیدگاه خود را بیان کنید.

ارسال نظر به عنوان مهمان

0
شرایط و قوانین.

سایت های زیر مجموعه

سامانه پیام کوتاه چترود

سامانه ارسال و دریافت پیام کوتاه با امکانات فراوان ، خط اختصاصی رایگان و قیمت عالی و...

مرجع بانک شماره موبایل

مرجع بانک موبایل کشور شامل بانک شماره همراه اول، ایرانسل، کدپستی، کشاورزان، اصناف و...

کارت شارژ چترود

آسان ترین و مطمئن ترین روش شارژ همراه اول و ایرانسل بدون نیاز به وارد کردن کد

پربازدیدترین مطالب

قبلی بعدی
شهید محمدعلی حسینی چترودی

1390-09-07

شهید محمدعلی حسینی چترودی   نام: محمدعلی حسینی چترودی نام پدر: عباس تاریخ...

پروفسور سیّد علی اکبر حسینی

1390-09-07

زندگینامه اندیشمند فرزانه و متفکر متعهد پروفسور سیّد علی­ اکبر حسینی (استاد ممتاز تعلیم و...

شهر چترود

1390-08-01

بخش  چترود یکی از بخش های شهرستان کرمان در 40 کیلومتری شمال غرب این...

1390-11-01

روستای «هوتک» با مختصات طول جغرافیایی 56 دقیقه و 56 درجه و عرض جغرافیایی...

اجتماع فاطمیون بخش چترود

1392-02-05

اجتماع هئیت های مذهبی و مردم بخش چترود در فاطمیه چترود روز شهادت حضرت...

فاطمیه چترود نشانی از بانوی بی نشان

1392-01-30

فاطمیه چترود - ایام فاطمیه 1392 روی عکس مورد نظر کلیک کنید تا بزرگ شود ...

درباره ما

سایت چترود جهت اطلاع رسانی و معرفی بخش چترود راه اندازی گردیده است. این نسخه از سایت با انواع تبلت و گوشی های هوشمند سازگاری کامل دارد.

مجوز استفاده از قالب گرافیکی آسمان آبی براي اين دامنه داده نشده , برای دریافت مجوز قالب بر روی لینک ، ( درخواست مجوز ) کلیک کنید